Städdag

Idag har vi varit o rensat på tomten. Allt spill från hantverkarna har nu slängts o det ser mycket bättre ut nu när det inte ligger en massa skräp på vår tomten.

Besök av syster med Fam. Farmor o farfar var oxå förbi o Lea passade på att beställa godis till fredagsmyset imorgon. Farbror o kusin Frida samt Janni o Martin har varit förbi. Mycket besök o mycket gjort på en o samma dag :)

Lea somnade snabbt ikväll o vi hoppas att hon sover i sin egen säng hela natten inatt. Tycker inte att en så liten tjej ska behöva så mycket plats men tydligen. Trött mamma idag som inte fick sova allt för många timmar natten som var.

Lea har varit på sitt första halloween disco idag o var därför ett väldigt sött självlysande skelett.




Värme i vinter.

Inhandling av kamin är på checklistan denna vecka. Har kollat på många olika men nu tror vi att vi hittat en som vi vill ha. Nu inväntar vi bara offerten för att se vad den slutgiltiga kostnaden blir. En sak att kaminen kostar men sen ska det vara skorsten, stege på taket o skydd för golvet. Ja lite att tänka på :)


Denna blir det nog :)

Nej, vill inte och Lea själv...

Dessa meningar får vi nu höra ganska ofta hemma hos Fam Norbergs. Om mamma vill åka bil säger Lea att mamma gå. Om mamma vill gå säger Lea: mamma bil, ja spelar ingen roll just nu hur man gör så är det små gnabb om saker som lilla tjejen tror att hon ska få bestämma. Jobbigast är nog att mamman oxå vill ha sin vilja igenom o två tjuriga tjejer under samma tak blir lite jobbigt ibland. Underbara go tjej börjar testa gränserna mer och mer o det är nu detta med fostran och att hålla det man säger kommer väl på plats.

Någon med bra tips på hur en temperament full mamma och en tvååring ska komma överens är välkommen med tips och råd. Hur tjurig vi båda än må vara är det många stunder där det är svårt att hålla sig för skratt då denna underbara varelse vet alls trix för att linda sina föräldrar runt sitt lillfinger :).

Go natt alla vänner, imorgon är en ny dag med nya möjligheter.


Lea utanför huset, håller för öronen och säger akta huvudet :)

Kram

Räkningarna strömmar in..

Ja inte är det bara guld och gröna skogar med att bygga hus. Ikväll betalar mannen av en del av alla dom räkningar som börjar rulla in och fler är på gång. Vill inte ens informera beloppen på alla räkningar men dyrt är det :)

Ikväll har vi varit och tittat på garageport och kamin. Ska förbi imorgon igen för att få en offert på detta, ja som sagt lite saker är det allt. Dock blir det väldigt bra och vi kommer att få ett alldeles eget Älvsbyhus snart.




Taket på plats

Nu ligger taket klart på huset, detta fixades under gårdagen. Nu går det att gå in i huset o få en bra bild på hur det kommer att bli. Det kommer bli jätte bra :). Igår em var vi dit hela familjen för planering av köket, senaste planen slängdes i soporna då vi tror att den lösningen kommer att göra så att köket känns litet. Istället blir min önskan om en riktig köksö verklighet :). Igår kväll satt därför mannen i huset o ritade om köket o imorgon blir det en sväng till IKEA för beställning. Nu rullar det på :)



Jobb o en hel del annat...

Ja nu är jag på g till Stockholm för jobb, mannen ligger hemma med feber o dottern lämnats på förskolan. Hoppas pappan piggar på sig till em då dottern ska hämtas, så va beredd alla om det behövs stöttning :)

Igår kom huset o servar så spännande, nu blir det roligt varje dag framåt. Vill bara flytta in nuuuuuu

Hej hopp så hörs o syns vi. Kommer sakna mina älsklingar men syns igen imorgon kväll :)



Förbereder

Ja idag har vi fixat med det sista vid tomten som måste göras innan leverans av huset som kommer imorgon. Imorgon är hela familjen hemma för att kunna vara vid tomten o se hur dom bygger vårt hus :). Ska bli så spännande.



Material

Imorse rullade materialet till grunden för tillbyggnaden ned mot forstmästarvägen. Bara 3 dagar tills grunden påbörjas. För dom som missar så är grunden till huset klart, vi ( o med det lär det bli Andre hihi) ska bara lägga ut lite plast o ev isolering under helgen.

Hej hopp, hörs igen när något händer.




I längtans tider

Ja nu går vi bara o väntar o väntar. Vill att huset kommer nuuu o vill flytta in nuuu. Så tråkigt att gå förbi tomten varje dag o inse att det inte hänt någonting. Imorgon kommer dock material för grunden till tillbyggnaden o på må påbörjas gjutning m.m. Ja de är väl bara att fortsätta vänta någon dag till. 
Imorgon blir det en sväng till Sundsvall för jobb o sen ledig helg med ingenting inbokat = mycket mys med familjen o förhoppningsvis lite träning o ev hinna träffa lite Goa vänner eller??



Grovplaneringen klar :)

Nu är grovplaneringen av tomten klar o det går nu att se lite tydligare hur det i framtiden kommer kunna se ut. Nu längtar vi bara än mer till att plattan för tillbyggnaden ska göras så att det sen går att få upp vårat hus :)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort