God morgon

Hej där :)

Denna vecka har vi haft helt fantastiskt väder här nere, sol varje dag och upp mot 16 grader varmt - en liten försmak på sommaren helt enkelt. Veckan som kommer sägs det att det kan komma upp till 18 grader varmt och vi tar emot värmen med ett stort smile på våra läppar. Livet blir så mycket enklare och lättare när solen lyser på oss :)

Lea växer så det knackar, ätit sämre senaste tiden så vi trodde inte att hon skulle gått upp så mycket men vid senaste kontrollen var lilla hjärtat 8035 g och 65,5 cm lång. Fick även fem månaders sprutan och det skar i mammas hjärta när lillan skrek och skrek.

I veckan har vi åter haft ficka med mammorna och Leas kompisar. Vi har varit till Skövde och bjudits på god mat och trevligt sällskap - även i skövde sken solen och blev därför första glassen utomhus i solen för detta år :) I veckan har vi fått information kring mat och bebisar, vid 6 månader ska det påbörjas med smakportioner så endast en månad kvar innan vi påbörjar denna fas i lillans liv. Får dock nu börja äta smörgåsrån och ska få testa detta i dagarna för att se om det är något att ha - mamman vill dock att detta ska funka då det är gluten i rånen och det är bra att börja ge gluten i liten mängd vid 4-5 månaders ålder för att förbereda kroppen på vad som komma skall.

Igår hade vi besök av ett föräldrapar från mammagruppen och det var riktigt trevligt, god mat och vin hihi. Lea och Lea mös en stund på golvet, gick lite i gåstolen och sedan natt i varsitt rum. Lea var snäll och lånade ut sitt rum så Lea fick sova i lugn och ro. Ja jag vet att det blir lite svårt att hänga med vilken av Lea som gjorde vad men Leas första vän verkar bli en annan Lea :)

Lea har under veckan lärt sig att vända i gåstolen och tar sig framåt ännu bättre nu än förra veckan, helt otroligt vilken utveckling det är. Tycker dock inte om att åka bil om hon inte sover så vi är riktigt glada att vi valt tåg hem i påsk.

Ha de gott alla och vi skickar soliga hälsningar fårn Jönet :)



Ärvat morfars lockar :)

Söndag igen....

Verkar som söndagar har blivit den dagen som jag uppdaterar här inne :) blir inte så mycket på veckorna då det mest känns som att tiden bara rinner iväg.

I veckan har vi mest tagit det lugnt, varit ute mycket då vi haft helt underbart fint väder. Riktigt skönt med våååår.. Lea börjar det bli riktig fart på, pappan i huset har lärt henne jaga Kaktus och hon tycker det är riktigt roligt, dock fastnar hon mest överallt och har ett riktigt roligt läte när hon inte kommer längre. Hoppgungan har hon även börjat fårstå vad den är till för och har börjat som smått att hoppa självständigt, blir dock inte alltid så fräscht då hon spyr på golvet och står och trampar i det, tur att mamma och pappa är i närheten och torkar upp ganska snabbt i allafall.

I veckan har vi påbörjat med lite rutiner för att få en liten söt tjej i säng lagom tid på kvällarna samt att det framåt ska gå att andra även nattar våran lilla prinsessa :) igår gick det att pappan fick lägga lilltjejen så vi hoppas att detta då kan fungera framåt. Lea har ju fortfarande en mamma period och varje steg framåt där andra kan göra något med henne blir vi väldigt glada. Mamman i huset var till frisören denna vecka och då fick Lea umgås med snällaste Lisa då pappa var tvungen att gå på ett möte - vi tackar Lisa otroligt mycket :)

Lea bestämde i veckan att det inte är roligt att ligga i sin vagn längre utan vill upp mer nu än tidigare och det slutade med att mamman fått bära på henne väldigt mycket, tack för att vi fått låna en bärsele fram till påsk då vi efter detta ska få låna en bärsele från moster Carina. Dock slutade även detta med att vi tagit bort liggdelen och tagit fram sittdelen till vagnen och Lea har efter detta varit nöjd med att sitta i vagnen då hon nu kan titta mera och är då mer nöjd. Hon har även testat sin nya fina åkpåse som är riktigt varm och kommer att bli perfekt i vintern....

Äntligen har vi bestämt oss för vilken resevagn vi ska ha och det blev en Chicco Liteway som fått bäst i test, denna ska inhandlas inför sommarsemestern :) Bild bjuder vi kanske på senare...



Hej hopp och många kramar :)



Blandat :)

Hallå där, hoppas ni alla haft ett bra lov denna vecka och vad vi hört så har det varit väldigt fint väder även hemma :) här nere har vi haft rena vårvädret med plussgrader och mycke sol och vi har njutit ordentligt.

Lea har fullt upp nu och har väldigt svårt att vara still, vill att det ska hända saker hela tiden och har svårt att endast vara hemma en hel dag då det blir för tråkigt. Hoppgunga och gåstol är nu införskaffat och hon roar sig bäst med gåstolen där hon efter endast 3 dagar lärt sig att ta sig framåt, fastnar dock ibland och har svårt att förstå hur man svänger. Ligger även en hel del på golvet och har nu lärt sig att rulla flera varv för att ta sig framåt eller ja åt sidan i allafall hihihi.......är gladast när vi är ute bland folk och hon får uppmärksamhet, om hon inte får uppmärksamhet höjer hon sin stämma så att alla tittar på henne, lite egenkär kan man kanske kalla de :) Tycker även om att titta på kort på sig själv.

I veckan har vi varit på barnvagnsbio, öppna förskolan, babymassage, lunch och fika med mammorna, promenader, hälsat på Lisa på jobbet, handlat haklappar på IKEA. Ja lite smått och gott :)







Vi har börjat med träning av att äta gröt, dock hamnar väldigt mycket överallt och blir till att bada fler ggr/vecka efter denna införseln men vi kämpar på och Lea tycker att det är gott. Lea har gått in i en mammafas där pappa fungerar bra en liten stund när man är pigg men skriker väldigt mycket om mamma går hemifrån, vi fortsätter träna henne och får se vem av oss som är mest tjurig. Pappas tålamod tränas även hihi.

Nu är det inte länge kvar till påsk och våran resa hem till norrland :) vi längtar.

Ha de gott allihopa så hörs vi en annan dag....kram

Vår

Hej alla :)
Här nere är det vår denna vecka och vi försöker att njuta så mycket vi kan av den friska luften. Känns så underbart när det blirljusare på kvällen och att solen värmer :). Förra veckan var vi på BVC för 4 månaders kontroll och tro det eller ej men min lilla tös hade växt igen hihi nu 63 lång och 7,4 kg lätt hihihi - mamma får träning i armarna nu :). Senaste veckan har mamman dock varit ganska trött då Lea haft en gnällig och orolig period som vi hoppas snart går över, mer gnällig dagtid och sover otroligt oroligt nattetid. Funderar lite om det kan vara tänder på G då hon gnussar i munnen och sover bättre på natten om on fått Alvedon innan sänggående - läste dock på om att tände kan ta från veckor till månader innan det blir bättre och att vissa barn har det jätte jobbigt denna tid, detta hoppas vi inte på. Tar man upp det med barnsköterskor och förskollärarna så kan det tydligen även vara en utvecklingsfas - tror detta är den nya förklaringen på allt som man tycker är annorlunda så vi får väl oxå börja med detta :). Nu längtar vi så efter er alla och längtar verkligentill påsk så vi får träffas igen :)
Ha de gott alla"...........kramar :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort