En man till skogshuggare..

Idag blev det jobb på tomten :). Lite röjning av små o stora träd. Nu är det lite rensar inför markplanering som vi hoppas snart ska göras :). Pappan röjde, mamman stöttade med fika o lite bärhjälp o avspärrning av trafik hihi. Kaktus hade jour på Lea som ville sitta i bilen o titta på Lotta. Mamman fick lite lätt panik ett tag när jag trodde prinsessan låst in sig själv i bilen men som tur var var nyckeln i fickan :)


Att njuta av stunden...

Verkligen något jag behöver göra oftare :). Som dom flesta vet är jag som person en sådan som ofta är långt fram i tiden o planerar o planerar. Just idag o just nu inser jag hur skönt det är att njuta av det jag har omkring mig just nu. Denna morgon har erbjudit en lugn morgon där mamman o pappan i huset hann kliva upp innan prinsessan o bara mysa runt en stund innan pappan skulle på jobb. Prinsessan vaknar på glatt humör o skiner upp som en sol när jag kliver in i rummet. En stor kram som följer av en mysig frukost i soffan. Just nu letar vi russin under soffan o jag kan inte annat än le åt mitt liv idag. Ja jag vet att detta låter bara så gulli gull men just nu suger jag in all det goda i mitt liv.

Den som stannar kvar o ser hur eftermiddagen blir så är just den kanske inte så perfekt men det tar vi då.

Hej hopp


Planera

Ja fram med almanackan för nu måste vi börja planera vår höst om vi ska hinna ned allt vi tänkt :). I kalendern just nu är det 7 arbetsresor/utbildningar o 1 nöjesresa inbokade, packning av Lght, datum för husets leverans, Leas födelsedag, Liams dop, förhoppningsvis umgänge med vänner o familj någonstans :) o just ja vi ska vara ute ur Lght den 1 dec o inflyttade i huset. Kan lugnt säga att vi har det vi gör denna höst. Bara hoppa på tåget o följa med :)

Så om ni inte hör av oss så har ni lite koll på vad vi håller på med :). Dock bara att ringa, finns alltid tid för lite umgänge med nära o kära.

Hej hopp


Hemma igen

Nu är vi hemma i Östersund igen efter några helt underbara dagar i Jönköping med fantastiska vänner. Så trevligt att hinna träffa alla igen :) kan inte med ord berätta hur mycket vi saknar er.

Idag kom mosters gos Liam på besök o Lea var tvungen att intyga vem mamma som var vems. Dock tror jag inte att lilla Liam 1 mån förstod men det märks att Lea träffat väldigt många bebisar på sistone o ville därför endast göra saken tydlig :).

Fått glatt besked om huset. 14/10 kommer leveransen o vårt hus tar sin början. 19/11 kommer vi äntligen få nyckeln o då är huset vårat :). Två veckor tidigare än planerat. JIPPI

Hej hopp


Jönköping

Just nu är vi hemma i Jönköping, ja vi vet att vi inte bor här längre men det känns ändå lika hemma som Jämtland gör. Bor gör vi hos underbara Lisa o Johan. Lea njuter till fullo med mycket bus med morbror Johan o massa mys med Goa Lisa. Hunnit med några kära vänner, shopping o sol. Imorgon blir de lek o mer umgänge med vänner. Planerar ta oss hemåt på lördag men får se vilken tid det blir :).

Hej hopp


Ledighet o jobb

Just nu är vi i Stockholm o myser på hotell. I fredags jobbade jag o Lea tog med pappan o faster o åkte på Ikea. Kvällen blev lugn med mys på hotellet. Lördagen började med god hotellfrukost, vila o sen lunch/middag med Janni o Martin. Oj vad glad Lea blev. Kvällen var det fest i huvudstaden då midnattsloppet gick av stapeln. Andre o Martin sprang riktigt bra :). Lea var med o hejade. Insåg att världen är bra liten då vi träffade på en dam som oxå stod o hejade efter vägen. Vi kom dock fram till att vi kände samma människor hemma i norr. Hon kände tydligen min systers svärföräldrar o hennes väninna hade varit tillsammans med en man som bor i Pilgrimstad :). Ja man ska inte bli brydd vem man kan stötta på :).

I morse blev det åter god frukost, sen lite shopping o husvisning. Och nej vi ska inte flytta utan Älvsbyhus hade visning så självklart blev vi nyfikna o åkte dit för att få se hur vårt hem ungefär kommer att se ut. Sen blev det en tur på Ikea igen o lite funderingar hur vårt kök ska se ut. Många frågetecken just nu hihi svårt att bestämma oss.

Nu blir det vila o sen sömn för imorgon är det jobb för mig igen. Utbildning på tisdag o sen hem mot Jönköping för att hinna umgås med våra kära vänner igen.... Vi längtar :)

Kram till er alla.


Vita lister....JIPPI

Ja ibland kan man bli glad för det lilla :). Idag fick vi besked att vi får vita lister i vårt hus som standard. Alltså behöver vi inte köpa egna o stöka med det samt så sparar vi lite pengar där som definitivt ändå kommer att gå åt till något annat hihi. Glad tjej :)

Heja Älvsbyhus :)


Livet rullar på :)

Ja dagarna går o nu planeras det för resa mot Stockholm, ledighet för Lea o pappan medan mamman bokat in lite möten o utbildning. Stannar i Stockholm mellan to-ti o sen mot Jönköping o alla som vi saknar så. Bor gör vi hos Lisa o Johan o sen hoppas vi hinna träffa så många som möjligt innan vi åker hemåt på lördagen :). Är med lite blandade känslor att återvända till Jönet igen, känns som att vi ska åka hem men vet ju att det nu är Östersund vi ska kalla hem. Konstigt detta så jag bestämmer att vi har två hem :)

I helgen som var jobbade pappan i Sundsvall så kaktus fick själv stå ut med tjejerna :). Blev mycket mys med bärplockning, film, mys med momma, moffa, kusin Liam o Mattias samt moster Carina o Camilla. Hann även med badhuset med Madde o söta Max. På söndagen kom efterlängtade pappan hem o vad kan inte vara bättre än mötas av en skrattandes dotter o en hoppande kaktus :).

Ska försöka komma ihåg att blogga under roadtrippen oxå :)


Småbarnslivet

Ja vad ska man säga, det verkar inte finnas något facit. Har en liten tjej som är väldigt bestämd just nu, kan de mesta bäst själv enligt henne själv - mamman håller inte alltid med. Hur gör man med denna uppfostran, det är inte enkelt o varje dag känns det som man gör fel flera gånger. Idag är en dag jag än så länge kan klappa mig själv på axeln. Försökt hålla mig lugn, inte bara säga nej o sluta hela em utan försökt lugna situationer med lugn förklarande kommunikation - det är så jag skulle vilja att jag orkade fostra varje dag men tyvärr håller inte tålamodet jämt.

Någon med bra förslag kring uppfostran? Vad är rätt? Vad är fel? Hur gör man när frustrationen blir för stor och ingenting känns fungera? Ja det finns många frågor kring uppfostran men ingen verkar veta exakt :)

Ja bara ta en dag i taget o försöka fostra en självständig, stark, empatisk, givmild, rolig, snäll, kramgo tjej som har o kan visa respekt för andra människor omkring sig.

Hörs igen


Var ett tag sen nu, ops...

Helt glömt bort att uppdatera bloggen :). Ja tiden går fort, redan augusti. Ja Juli har spenderats med mycket familjemys, umgåtts med vänner o försökt hinna träna emellan. Ja man hinner inte så mycket mer än så hihi. Vi går o väntar på mer info om byggstart, längtar så nu efter att det ska börja grävas på tomten för att få den känslan om att detta är vårt :). Är förbi tomten ofta varje vecka, olika tider på dygnet o än så länge verkar det vara bra med sol hela dagen - det gillar vi mycket :). Ska nu börja försöka uppdatera här lite mer.
Mycket bus med kusinen Texas har det blivit på sistone :) väldigt skönt med vänner/familj med barn runt samma ålder. Barnen leker så bra då :) = mer lugn för mamman hihi


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort