Så här såg det sen ut när Lea skulle hämtas




Fullt på vår gata idag

Imorse när jag o Lea gick till förskolan var de full aktivitet på vår gata. Våra grannar som oxå bygger fick idag leverans av sitt hus. Många bilar, kramar o grävare som skulle samsas om platsen så det var riktigt fullt där ett tag. Nu längtar vi än mer till den 14:e okt när det är vår tur att ta emot vårat hus :)



Markplanering

Igår fick mannen se vad som hänt på tomten denna vecka, han har ju varit i Småland medan jag o Lea har försökt planera tomten med vår grävare :). Imorgon blir de dit igen för att förklara mer ingående hur vi önskar ha tomten. Ja tur vi har en tålamodig grävare som tar allt med ro. Första plintarna är nu på plats så igår kunde man se exakt vart sovrummet o mitt nya kontor kommer att bli.



Hej hopp, mer bilder blir de...

Grävningen påbörjad :)


Tomten uppmärkt :)

Igår kväll var vi förbi tomten för att officiellt markera att den är vår. Hela familjen tog med hammare o skruvdragare o markerade ut vårt revir, kaktus markerade lite annorlunda än oss andra hihi

Idag ska de börja komma leverans till markarbete o grund och imorgon ska första grävningen göras. Så spännande att få se lite mer tydligt hur stort o bra allt kommer bli :). Planen är att grunden o grovplaneringen ska vara klart till nästa helg o då blir det till att göra grunden för tillbyggnaden. Nu börjar de äntligen hända lite :)

Kram Fam Norberg


Beslut beslut beslut....

Ja när man ska bygga hus så blir det många beslut som ska tas. Glad att Älvsbyhus inte har allt för många val för vet inte alls hur jag valt om jag fick välja ALLT som jag/vi önskade.... Kan iallafall säga att det då blivit väldigt dyrt o många timmar med heta diskussioner hemma om vem som får bestämma vad hihi

Nu sitter vi mest o planerar köket o tillbyggnaden o det är riktigt roligt, lite där vi får bestämma hur vi vill ha :). Dock inte helt enkelt men tror nu att vi har en grundplan att utgå ifrån.

Nu väntar vi bara på att grävandet nästa vecka ska dra igång.

Hörs en annan dag, nu blir de jobb för mig o Lea ska till farmor o farfar för mys o bus medan även pappan jobbar :)


Första lassen till tippen

I helgen rensade vi lite på tomten o fixade det sista innan grävarbeten ska påbörjas. V 38 är det sagt att första spadtaget ska tas o inom två veckor ska då grunden sen vara på plats. Ska bli så spännande.

Nu jobb o resa till Falköping denna vecka innan vi tar helg igen. Lea ska få mysa hos farmor o farfar o kaktus lånar vi ut till moster o kusin Liam.

Hej hopp vad tiden går fort...


Affektkramper

I helgen var de dags igen, denna gång skrämde vi nog våra goa vänner på köpet.
Anfallen kommer mer sällan o det är jätte skönt, dock är man inte lika beredd när det väl sker, tidigare har jag oftast gått undan med Lea när det väl händer men ibland hinner jag inte reagera innan de är för sent.
Vet att för dom som inte sett ett anfall kan tycka det är väldigt obehagligt så tänkte lyfta det här igen bara för att ge lite info o påminnelse.
Lea har så kallade affektkramper som är tydligen vanligt hos mindre barn då nervsystemet inte är fullt utvecklat. Oftast börjar ett anfall med att barnet blir arg/ledsen eller rädd. Barnet börjar gråta/skrika till det tappar andan o i Leas fall svimmar. Det är inget som är farligt o kan inte ge några skador men kan vara obehagligt för åskådare att se. Barnet blir livlös, slutar andas, blir blek o kan få kramp.
I helgen fick Lill tjejen två anfall på rad o det tog då längre tid för henne att komma tillbaka o jag fick klappa henne på kinden för att få någon kontakt med henne. När hon vaknar till är hon ofta rädd o ledsen då hon själv inte förstår vad som hänt. Varför anfallen kommer kan vara svårt att säga, denna gång för att jag ville byta blöja o sätta på pyjamas medan Lea inte riktigt höll med. Ofta sker anfallen i samband med trötthet hos vår tjej.
Tycker det är viktigt att lyfta detta då det som sagt kan vara obehagligt att se medan vi som föräldrar är mer van då vi hunnit med några anfall det senaste året.
Efter ett anfall är ofta Lea väldigt trött så hon fick krypa ned i sängen o sova även denna gång, hon sov gott under natten o livet var som vanligt när solstrålen vaknade på morgonen o familjen hade en riktigt mysig söndag :)

Hej hopp


Nu börjar flängandet :)

Ja idag o imorgon befinner jag (M) mig i Stockholm på utbildning o jobb. Nattåget ner o med lite sömn i bagaget har jag ägnat mig åt sjukvårdens lagar o regler. Ikväll blir det projektplan inför höstens o nästa års arbeten :). Nästa vecka blir det Falköping för jobb. Ja det är lite resor inbokade nu :). Riktigt roligt men saknar mina älsklingar såååå

Hej hopp hemma imorgon igen ... Å längtar redan :)

Idag stod pappan för lämning o hämtning på förskolan o Lea fick se ut som Pippi :) nöjd tjej.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort